Τα μικρά Αμαριωτάκια

Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά να μαθαίνουμε παίζοντας. Μετά από μια επιτυχημένη σειρά εκπομπών συνεχίζουμε να προβληματιζόμαστε και να δημιουργούμε. Τα Αμαριωτάκια μεγάλωσαν όπως μεγάλωσε και το δημοτικό μας. 4/θ λοιπόν φέτος, με φρέσκα πρόσωπα, και μαθητές και μαθήτριες που το μοναδικό τους όριο είναι αυτό που βάζει η φαντασία τους. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη τη χρονιά που μας πέρασε και υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτα παιχνίδια με μοντεσσοριανό υλικό

 Πριν από όλα να σας ευχαριστήσουμε όλοι οι συνάδελφοι εδώ στο Φουρφουρά για την απροσδόκητη, μα πραγματικά ευχάριστη στήριξη. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πραγματικά φωτισμένοι δάσκαλοι στα σχολεία οι οποίοι αποτελούν έμπνευση για πολλούς από μας αλλά δυστυχώς δεν είχαν την τύχη να ακουστούν. Το σημαντικό σε αυτήν την ιστορία είναι η ομάδα που φτιάχνεις παρέα με τους συναδέλφους και το χωριό. Και αν η ομάδα αυτή δεν ήταν καλή τίποτα δε θα γίνονταν όπως θα έπρεπε.
Στις φωτογραφίες που ακολουθουν είναι μια απόπειρα διδασκαλίας με μοντεσσοριανό υλικό. Θεωρώ οτι ταιριάζει μια χαρα και στις δικές μας τάξεις καθώς δίνει αφορμή για πολύ ψάξιμο. παρακάτω έχουμε μια γνωριμια με τις ηπείρους, καθώς τα παιδιά προσπαθούν μόνα να τις γνωρίσουν. Χρονοβόρα διαδικασία ομολογώ :) αλλά με αφορμές για πολλές απορίες.
4 σχόλια:

 1. Πολλά συγχαρητήρια τόσο στους δασκάλους, για την μεγάλη τους αγάπη για τo λειτούργημά τους, όσο και στα παιδιά, για το κέφι και τον ενθουσιασμό τους! Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας στον Φουρφουρά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!Είστε η ελπίδα του μέλλοντος!!!!!!
  Καλές γιορτές!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάντα έλεγα ότι ένας δάσκαλος μπορεί να γίνει το φωτεινό αστέρι στην ζωή ενός παιδιού ή να το καταστρέψει.
  Σίγουρα εσείς γίνεστε το φωτεινό αστέρι για όλα τα "παιδιά" σας κι αυτό είναι υπέροχο!
  Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, γελαστά, χρωματιστά, δημιουργικά, γεμάτα προσφορά και φαντασία!
  Μαριέττα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. MΠΡΑΒΟ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΝ!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΑΞΙΟΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή