Τα μικρά Αμαριωτάκια

Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά να μαθαίνουμε παίζοντας. Μετά από μια επιτυχημένη σειρά εκπομπών συνεχίζουμε να προβληματιζόμαστε και να δημιουργούμε. Τα Αμαριωτάκια μεγάλωσαν όπως μεγάλωσε και το δημοτικό μας. 4/θ λοιπόν φέτος, με φρέσκα πρόσωπα, και μαθητές και μαθήτριες που το μοναδικό τους όριο είναι αυτό που βάζει η φαντασία τους. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη τη χρονιά που μας πέρασε και υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Διδασκαλία με Υπολογιστές

Στο παρακάτω άρθρο τα Αμαριωτάκια εξασκούν το γραπτό τους λόγο μέσω της χρήσης του διαδικτύου. Στην τάξη επιτρέπουμε τα παιδιά να φέρνουν τους υπολογιστές τους ενώ υπάρχουν πάντα οι υπολογιστές των εκπαιδευτικών και του σχολείου. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε έναν υπολογιστή για κάθε δύο παιδιά. Θα πρότεινα να μη φοβάστε το "κουβάλημα" των λαπ τοπ στη τάξη. Ο εκπαιδευτικός θέτει τους όρους και ελέγχει την κατάσταση. Αν το σχολείο διαθέτει εργαστήριο υπολογιστών ακόμα καλύτερα. Ακόμα όμως και να μην υπάρχουν υπολογιστές, αρκεί ένας, που να συνδέεται σε μια μεγάλη οθόνη ή σε προτζεκτορα. Αν δεν υπάρχει κάτι από αυτά ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΑ!!!!!!

Και επιστρέφουμε στο θέμα μας. Στη δραστηριότητα μας αυτή χρησιμοποιήσαμε τις προτεινόμενες ιστοσελίδες στο τέλος της ενότητας. Δώστε χρόνο στα παιδιά να τις ψάξουν, να επιλέξουν ποιά τους άρεσε και να ασχοληθούν τελικά με αυτή που διάλεξαν. Ετοιμάστε ένα φύλλο εργσίας με ερωτήσεις τύπου.
-Ποια σελίδα επισκέφτηκα
-Με τι ασχολείται;
-Τι μου άρεσε περισσότερο;
-Αν θα έκανα μια δική μου ιστοσελίδα για ποιό πράγμα θα μιλούσα!

Τέλος στο σπίτι ο μαθητής αντιγράφει τις απαντήσεις του σε μορφή έκθεσης, δημιουργώντας σωστές μεταβάσεις στις παραγράφους. Ένα δίωρο είναι αρκετό και τα παιδιά το χαίρονται πραγματικά.

Αν υπάρχει ένας μόνο υπολογιστής ψάξτε όλοι μαζί τις σελίδες, επιλέξτε μία, δείτε την καλύτερα και συνεχίστε με το ίδιο φύλλο εργασίας.

Με μεγάλη μας χαρά να δεχτούμε τα σχόλια σας και να συζητήσουμε για διάφορες βελτιώσεις!
Αντίο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου