Τα μικρά Αμαριωτάκια

Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά να μαθαίνουμε παίζοντας. Μετά από μια επιτυχημένη σειρά εκπομπών συνεχίζουμε να προβληματιζόμαστε και να δημιουργούμε. Τα Αμαριωτάκια μεγάλωσαν όπως μεγάλωσε και το δημοτικό μας. 4/θ λοιπόν φέτος, με φρέσκα πρόσωπα, και μαθητές και μαθήτριες που το μοναδικό τους όριο είναι αυτό που βάζει η φαντασία τους. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη τη χρονιά που μας πέρασε και υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Εκπαιδευτική Μέθοδος Brain Teaching αλα Φουρφουράς

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η εκπαιδευτική Μέθοδος Brain Teaching. Ένας τρόπος εξάσκησης και απομνημόνευσης, που περιλαμβάνει μαζική αναπαραγωγή της θεματικής, συνδιασμένη με κινήσεις για καλύτερη σύνδεση με το αντικείμενο. Είναι μια διαδικασία που τα Αμαριωτάκια φαίνεται να διασκεδάζουν πολύ και αυτό είναι από τα μεγαλύτερα οφέλη της. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να γίνεται μονάχα μετά από πλήρη κατανόηση και ανάλυση της θεματικής, ώστε όταν φτάσουμε στο κομμάτι της απομνημόνευσης να μην έχουμε δημιουργήσει στείρα γνώση. Το έχουμε δοκιμάσει σε αρκετά μαθήματα όπως την Γεωγραφία τη Φυσική, τα Μαθηματικά κ.α. Ξανατονίζω ότι είναι στην ευχέρια του εκπαιδευτικού το πόσο συχνά θα την χρησιμοποιεί. Δε θέλουμε παπαγάλους. Θέλουμε όμως μαθητές με λόγο που να ρέει και με ένα "προσχέδιο" του μαθήματος χαραγμένο στο μυαλό τους, ώστε να μπορούν από κει να ξεπηδούν οι έννοιες.

5 σχόλια:

 1. έχετε και άλλα τέτοια εκπληκτικά βίντεο; ή θα με ενδιέφερε που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για το brain teaching

  Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φρόσω καλησπέρα και σε ευχαριστούμε! Στο youtube υπάρχουν σε ταξεις εξωτερικού από νηπια μεχρι πανεπιστήμιο! Τι θα σε ενδιέφερε να δεις παραπανω σε εφαρμογη;; Ιδέες είναι πάντα ευπρόσδεκτες!!!!

   Διαγραφή
 2. Αγαπητέ Αγγελε,
  Συγχαρητήρια σε σενα και στούς μαθητές σου. Το κείμενο που ακολουθεί το αφιερώνω σε σενα και σε καθε εμπνευσμένο ηρωικο εκπαιδευτικό.Το ειχα αντιγραψει πριν χρονια και δυστυχως δεν θυμαμαι τον συντάκτη του στον οποίο ανήκει κάθε τιμή και επαινος.

  "Η δημιουργια του καινουργιου δεν ειναι σιγουρη-τιποτα δεν ειναι σιγουρο σε καθε δημιουργια. Μπορει το μελλουμενο να ναι ολοκληρωτικη καταστροφη,μπορει και μικροψυχος συμβιβασμος,μα και μπορει η νεα δημιουργικη πνοη να νικησει- και τοτε ζουμε στη μεταβατικη εποχη μας ετουτη, τις σπαραχτικες ωδινες ενος πολιτισμου που γεννιεται.
  Τιποτα δεν ειναι βεβαιο και γι΄αυτο κι η ευθυνη καθε λαου και καθε ατομου στην αμορφη, αβεβαιη εποχη μας,ειναι παρα ποτε μεγαλη .Γιατι σε τετοιες αβεβαιες γεματες πιθανοτητες εποχες, η συνεισφορα του λαου και του ατομου μπορει να χει ανυπολογιστη αξια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συνάδελφε, τέλεια ιδέα!!! Πολύ διασκεδαστική! Θα το ψάξω το θέμα! Σ' ευχαριστούμε πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή