Τα μικρά Αμαριωτάκια

Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά να μαθαίνουμε παίζοντας. Μετά από μια επιτυχημένη σειρά εκπομπών συνεχίζουμε να προβληματιζόμαστε και να δημιουργούμε. Τα Αμαριωτάκια μεγάλωσαν όπως μεγάλωσε και το δημοτικό μας. 4/θ λοιπόν φέτος, με φρέσκα πρόσωπα, και μαθητές και μαθήτριες που το μοναδικό τους όριο είναι αυτό που βάζει η φαντασία τους. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη τη χρονιά που μας πέρασε και υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Τις σκηνές σας και έξω!

 
Ένας από τους αγαπημένους μας στόχους πήρε σάρκα και οστά. Μια μέρα, την περάσαμε στη δασική έκταση πίσω από το σχολείο, στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για την μεγάλη μας εξόρμηση στη φύση.
Με μεγάλη μας χαρά αφήσαμε την τάξη πίσω. Στήσαμε σκηνές και μεταφέραμε το μάθημα στην ύπαιθρο. Κάναμε μαθηματικά στο χώμα, μάθαμε για τη βιοποικιλότητα και τα ενδημικά είδη του Ψηλορείτη, γνωρίσαμε τους κανόνες ασφαλείας της διαβίωσης στην ύπαιθρο,μάθαμε να προσανατολιζόμαστε και διδαχθήκαμε τον ήχο, μέσα από τα υιλικά που μας έδωσε η φύση.
Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Ανωγείων για το υπέροχο φύλλο εργασίας επάνω στη βιοποικιλότητα, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα τους στο διαδίκτυο. Επόμενος στόχος, η εξόρμηση στο ποτάμι. Με το ειδικό βαλιτσάκι του ΚΠΕ Ιεράπετρας, αναλύουμε το νερό της περιοχής.

8 σχόλια:

 1. ΖΗΛΕΥΩ!!!! εδω στην Μαγνησια δεν εχω ακούσει κάτι παρόμοιο απο δασκαλους.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο σας παιδιά είμαι μια μελλοντική δασκάλα που μαθαίνει συχνά τα νέα σας και πιστεύω πως κάνετε εξαιρετική δουλειά και αποτελείτε πηγή έμπνευσης!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να είστε όλοι καλά! Αναστασία μια και είσαι μελλοντική δασκάλα σου ευχόμαστε όλοι εδώ καλή πορεία..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγχαρητήρια στους μικρούς κατασκηνωτές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητήρια σε όλους σας!!!Καλό καλοκαίρι συνάδελφοι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συγχαρητήρια σε όλους! Εξαιρετική δουλειά! Εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια του χρόνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή