Τα μικρά Αμαριωτάκια

Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά να μαθαίνουμε παίζοντας. Μετά από μια επιτυχημένη σειρά εκπομπών συνεχίζουμε να προβληματιζόμαστε και να δημιουργούμε. Τα Αμαριωτάκια μεγάλωσαν όπως μεγάλωσε και το δημοτικό μας. 4/θ λοιπόν φέτος, με φρέσκα πρόσωπα, και μαθητές και μαθήτριες που το μοναδικό τους όριο είναι αυτό που βάζει η φαντασία τους. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη τη χρονιά που μας πέρασε και υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ρομπότ βασισμένα στον Αρχιμήδη

Ο Αρχιμήδης κατασκεύασε πολλές πολεμικές μηχανές. Αυτές τις χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των Συρακουσών, για να αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις των Ρωμαίων. Μια από τις πολεμικές του συσκευές, κάνει λόγο για μια γιγάντια δαγκάνα που άρπαζε τα πλοία, τα σήκωνε και τα πετούσε ξανά στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να βυθιστούν.
Τα Αμαριωτάκια αυτές τις μέρες προσπάθησαν να κάνουν ένα αντίστοιχο ρομποτάκι βασισμένο στο ίδιο σκεπτικό. Μόνο που τώρα ο αισθητήρας εντοπίζει τα χάρτινα καράβια και το μοτέρ κατεβάζει το βραχίωνα της κατασκευής.
Από μένα ένα μεγάλο μπράβο γιατί οι δύο ομάδες ενώθηκαν χωρίς δική μου προτροπή, ώστε να πετύχουν το σκοπό τους και να πραγματοποιήσουν μια κατασκευή σαν και αυτή.





1 σχόλιο:

  1. Ουααααου!!! Κάθε φορά μας παρουσιάζετε όλο και πιο περίεργα πράγματα! Περιμένω με ανυπομονησία να δώ το βίντεο με όλη σας τη δουλεια... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή